A hosszú élet elixírje

Méhpempő

Az egészségügyi kutatások által csodaszerként számon tartott Méhpempő, vagy Royal Jelly a méhek garatjában termelődik a virágpor emésztése közben. Ezzel a különleges fehérje sűrítménnyel táplálják a méhsejtekben fejlődő méhálcákat 3 napon keresztül (ez idő alatt a méhálca a testsúlya 250-szeresére nő), később azonban csak a Méhkirálynő kiváltsága ez a különleges elixír.

Nem véletlenül hívják ezt a sárgásfehér, opálos, szúrós szagú krémet a Hosszú Élet Elixírjének: zsírokat, gyümölcs– és szőlőcukrot tartalmaz. A teljes B-vitaminsor mellett A-, B-, C-, D-, E-, H-, K-, P vitaminok találhatóak benne. Magas az ásványi anyag tartalma is, káliumot, rezet, vasat, foszfort, kalciumot, sziciliumot és ként is tartalmaz. Nyomelemei között a kén, a mangán, a nikkel és a kobalt is szerepelnek. Nyolc nélkülözhetetlen aminosavat, tíz másodlagos aminosavat, észtereket és nukleinsavat is találhatunk benne. Az acetil-kolin, a nikotinamid, a bioten, az aminobenzoesav, az enzimek, a hormonok és a nagy mennyiségű fehérje mellett olyan vegyületeket is tartalmaz, melyeket még egyáltalán nem azonosítottak.

A royal jelly számos pozitív hatása az emberi szervezetre:

  • Közismert a Méhpempő citosztatikus és antioxidáns hatása.

  • Ezen kívül azonban kiváló gomba-, vírus- és baktériumölő, nagyszerű fájdalomcsillapító, sebgyógyító, hámosító, regeneráló hatású.

  • A Royal Jelly javítja az anyagcserét, vizelet– és epehajtó hatású.

  • Nagy segítséget jelent az időskori problémák és betegségek kezelésében, mint az agyi szklerózis tüneteinek csökkentésében.

  • Sikerrel alkalmazható a méhpempő az idegrendszeri problémák kezelésekor, a depresszió, a migrénes fejfájás, a stressz kiváló ellenszere.

  • Sikerrel alkalmazzák a szív-, vér-, valamint az érrendszeri panaszok kezelésének kiegészítőjeként.

  • Nem hiába hívják a méhpempőt a hosszú élet elixírjének: alultápláltaknak, legyengült szervezetűeknek (betegségből való kilábalásnál), vérszegényeknek és vitaminhiányban szenvedőknek ez a legtökéletesebb természetes segítség.

  • Jól bevált a menopausa, női-, férfi klimax tüneteinek enyhítésére, valamint a menstruációs problémák kezelésére.

  • Igen jó hatással van a gyomor és a bélrendszer működésére is.

  • Egyre több vizsgálat bizonyítja a méhkaptár termékeinek fontosságát, hiszen egyre többször alkalmazzák sikeresen a Propoliszt, valamint a Royal Jellyt a daganatos megbetegedések megelőzésére és a kialakult betegségek kezelésére.

Figyelem! A fenti megállapítások nem az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakvéleményei. A népi gyógyászat és a természetgyógyászat azonban gyógyszerként tartja számon a méhészeti termékeket. D. Tuller szavait idézve a méhészeti termékek a nemzetközi tapasztalatok és kutatási eredmények szerint természetgyógyászaink csodaszerei, a jelenkor természetes táplálék-kiegészitői, s az eljövendő mellékhatások nélküli gyógyszerei.